Het Groene Woud

Het Groene Woud dierenvoeders en -benodigdheden is een echt Brabants bedrijf dat gevestigd is in Leende. Wij zijn gespecialiseerd in vogels maar hebben veel ervaring met allerlei diersoorten waarvoor we ook een ruim assortiment producten leveren. Wij hebben een passie voor dieren maar ook voor wat er in het hoofd van de dierenliefhebber omgaat. Naast particuliere verkoop via deze webshop, bieden wij ook een assortiment vogels en vogelproducten voor wederverkoop aan dieren- en vogelspeciaalzaken, dierenartsen en vogel(groot)handels. Zie ook www.vogelkwekerij-vankollenburg.nl.

Hoe het begon…

Als kind ben ik begonnen met een tamme grasparkiet, en hadden wij thuis een hond, konijnen en goudvissen. Tegen het einde van de basisschool had ik enkele volières staan, die door de jaren heen steeds uitgebreid werden. Van mijn twaalfde tot mijn negentiende werkte ik ook als vrijwilliger gewerkt bij een vogelpark en toen ik nog zestien moest worden, begon ik daarnaast ook met het werken in een grote dierenspeciaalzaak. Het zat er dus al vroeg in, en ondanks mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg heb ik het niet kunnen laten om mezelf toch op de dieren te blijven focussen.

In 2011, op mijn 19e, ben ik begonnen met website met informatie over de vogels waar ik ervaring mee had, www.vogelkwekerij-vankollenburg.nl. Hierop begon ik ook met het aanbieden van de door mij gekweekte vogels. De hobby groeide langzaam uit en al snel brachten vogelliefhebbers uit de buurt hun vogels naar mij in plaats van ze zelf te verkopen. Want ‘gij wit bitter as ik waar ge der mee hinne moet’. Dus ik begon ook met de in- en verkoop van vogels. Toen ik in 2015 op mezelf ging wonen begon dit handeltje al snel van hobby- naar bedrijfsmatig te verschuiven. Door de verkoop van vogels kreeg ik steeds meer vraag naar voer en benodigdheden, in het begin maar zo nu en dan een zakje voer bij een vogel. Toen ik merkte dat dit niet alleen steeds meer werd, maar ik ook vragen kreeg over de voeding en verzorging van hond en kat, en andere dieren, heb ik op 1 Mei 2015 Het Groene Woud dierenvoeders en -benodigdheden opgericht.

Sinds die tijd is er veel gebeurd en kopen wij diverse producten rechtstreeks bij de fabrikanten in Italië, Duitsland, België, India en Pakistan waardoor we ook een uitstekende partner zijn geworden als toeleverancier voor dierenspeciaalzaken, vogelspeciaalzaken, dierenartsen, dierenparkjes en vogel(groot)handels. Zo blijven we langzaam verder bouwen aan ons bedrijf.

Het houden van dieren is iets waar veel mensen mee geboren worden. Anderen lopen het ‘virus’ ergens op en dragen het de rest van hun leven mee. En of u nu tot de eerste of de tweede categorie behoort, één ding hebben u en ik in elk geval gemeen. We houden niet alleen dieren, we houden ook ván dieren.

Bedankt voor uw interesse in ons en veel succes met uw ‘beestjes’! Vragen, tips, en opmerkingen zijn altijd welkom!

 

Drs. Mike van Kollenburg, eigenaar

info@dierenwinkel-hetgroenewoud.nl